De kosten voor begeleiding

De kosten voor begeleiding worden in principe niet vergoed.

Dat is geen goed nieuws als je je bedenkt dat allerlei kosten vast al de pan uitrijzen.

Tegelijkertijd zie ik ook dat de ouder(s) die betalen voor hun begeleiding meer gecommitteerd zijn. Afspraken staan bijvoorbeeld steviger en de resultaten lijken beter.

En toch is het soms niet mogelijk om de begeleiding te betalen. Daardoor lopen ouders soms begeleiding mis, terwijl zij dit zo hard kunnen gebruiken om overeind te kunnen blijven in deze roerige periode.

Voor mij is het dan ook logisch om met je mee te denken voor wat betreft de kosten, daar komen we vast wel uit.

Via de werkgever

Ook wil ik met je meedenken om je werkgever te benaderen. Sommige werkgevers werken met een Persoonlijk Ontwikkel Plan – een postje voor je ontwikkeling – dat je mogelijk kunt inzetten voor begeleiding rondom de scheiding. Zeker als het begeleiding betreft dat geen juridische insteek heeft, maar er op gericht is dat jij met vertrouwen verder kunt na de scheiding. Denk aan mijn WORKSHOP ‘SCHEIDING ALS GROEIKANS’. Ter voorkoming van een burn-out bijvoorbeeld. Een scheiding valt immers in de top-3-stressoren: scheiding, verhuizen en rouw.

De impact van de scheiding is diepgaand en vraagt veel van je, dit werkt ook door op de werkvloer. Jouw werkgever wil je hierin misschien best ondersteunen zodat jij overeind blijft in jouw dagelijks functioneren. Vraag er eens naar.