ALS ANGST EEN (TE) GROTE ROL IN HET LEVEN VAN JE KIND SPEELT……

Piekert je kind veel? Gaat je kind niet meer met plezier naar school? Kan je kind goed leren, maar wordt het soms misselijk van de zenuwen als hij of zij een toets heeft? Of doet je kind sommige dingen niet meer omdat het niet durft? Als je kind vaak bang is, dan kan dat behoorlijk in de weg zitten. Er zijn talloze kinderen die dagelijks aanhikken tegen een schooldag. Die het lastig vinden om een speelafspraakje te maken of moeite hebben met andere gewone dagelijkse zaken. Voor deze kinderen bestaat het Australische VRIENDENprogramma. Met het doorlopen van dit programma bloeien kinderen weer op. Het zet ze in hun kracht. 

Twijfel je of het VRIENDENprogramma iets voor jouw kind kan opleveren? neem dan vooral contact op, ik hoor graag wat je vraag is.

OVER HET VRIENDENPROGRAMMA

In 2004 werd het VRIENDENprogramma door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO erkend. Het werd erkend als enige preventie- en behandelprogramma tegen angst en depressieve klachten bij kinderen, waarvan de effectiviteit bewezen is. Het programma komt oorspronkelijk uit Australië. Inmiddels wordt het in ongeveer 15 landen met succes ingezet. Het is speciaal ontwikkeld voor kinderen om beter om te leren gaan met hun angstige en/of sombere gevoelens. Een indicatie is niet vereist, het programma is laagdrempelig en werkt eveneens preventief. 

VOOR WIE?

 

Voor kinderen van 4-7, 8-12  en 13-16 jaar. Alle kinderen zijn wel eens bang. Angst is een normale emotie, maar bij een op de vijf kinderen uit die angst zich sterker, vaak in lichamelijke klachten hoofdpijn, buikpijn, slecht slapen, zweethanden. Dat valt vooral op als je ze vergelijkt met leeftijdgenootjes. Het VRIENDENprogramma kan dan uitkomst bieden.

WAT BEREIKEN KINDEREN MET HET VRIENDENPROGRAMMA?

Het VRIENDENprogramma leert je kind om meer te durven, meer te ontspannen en om beter om te gaan met angst, somberheid en stress. Hoe word je weer rustig als je blokkeert van de zenuwen? Hoe los je een probleem op als je geen oplossing ziet? Het programma biedt kinderen praktische, probleemoplossende vaardigheden en helpt kinderen meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat zij lekkerder in hun vel zitten. Het vergroot de emotionele veerkracht.

NA DE TRAINING HEEFT JOUW KIND GELEERD OM….
  • zichzelf kleine doelen te stellen, en zichzelf te belonen voor de resultaten
  • positief te denken door gebruik te maken van helpende gedachten (ik kan het en mag fouten maken)
  • steun te vragen aan anderen, zowel aan vrienden als aan volwassenen
  • ontspanningsoefeningen toe te passen
  • beter om te gaan met sociale situaties die spanning opleveren
MEER WETEN?
Wil je meer weten over wat het VRIENDENprogramma inhoudt of wil je weten wat ik voor jouw kind kan betekenen? Neem gerust contact op. 
Veerkracht

Met de training van het VRIENDENprogramma ondersteun ik kinderen bij de ontwikkeling van vaardigheden om op een effectieve manier situaties aan te pakken die moeilijk zijn en/of angst oproepen. Hiermee bouwt het kind probleemoplossende vaardigheden op en wordt de emotionele veerkracht versterkt.

Ik probeer het!

Angstige kinderen en jongeren kunnen meedoen met het VRIENDEN programma. Dit preventieve programma is speciaal ontwikkeld om kinderen en jongeren te leren beter om te gaan met hun angstige en/of sombere gevoelens. Tijdens de bijeenkomsten leren kinderen ’helpende gedachten’ zoals ‘ik mag fouten maken’ of ‘ik probeer het’. Hierdoor staan ze steviger in hun schoenen in moeilijke situaties.