Ben jij een ouder in scheiding of ben je al – jaren geleden – gescheiden, en herken je jezelf in de volgende punten?

 

  • Er komt veel op je af en je loopt op je tandvlees
  • Je maakt je zorgen over je kind(eren)
  • Je hebt veel gedoe of geruzie over de opvoeding en de overdrachtsmomenten van de kinderen
  • Je hebt het gevoel dat je al van alles hebt geprobeerd
  • Je wilt weten hoe je de situatie kunt keren
  • Je wilt meer energie en vertrouwen in je nieuwe toekomst

Ik help ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden, en hun kinderen. Ouders die (mogelijk) tegen van alles en nog wat aanlopen door de scheiding, help ik graag stap voor stap verder om grip te krijgen op hun nieuwe toekomst. Het werken aan bewust ouderschap na de scheiding biedt namelijk een stevig fundament voor de nieuwe toekomst. Dat is jullie tijd en aandacht meer dan waard. Ik bied een gratis en vrijblijvend eerste gesprek aan.

De ondersteuning aan ouders brengt:

  • inzichten
  • overzicht 
  • rust

Inzicht. Voor het vormgeven van ‘bewust ouderschap’ helpt het als je weet wat ouderschap na een scheiding van je vraagt. Het is goed om daarop voorbereid te zijn. En het is fijn als je zo vroeg mogelijk inzichten mee krijgt over wat een scheiding voor kinderen betekent, en hoe je daar mee om kunt gaan. Met het oog op ‘bewust ouderschap’ en het vormgeven daarvan is het heel waardevol om een helder beeld te krijgen van jouw manier van communiceren, de manier waarop je ex communiceert en jullie communicatie met elkaar. Ik houd er van om praktische handvatten en heldere inzichten mee te geven, en die heb ik ook ten behoeve van constructieve communicatie met elkaar. Dit draagt bij aan de kans van slagen van ‘bewust ouderschap na de scheiding’.

Overzicht. Zelf heb ik altijd een enorme behoefte aan overzicht, dat creëer ik als vanzelf. Ik ben er van overtuigd dat het hebben van overzicht je helpt (meer) grip te krijgen op je situatie, doordat je overziet wat er door de scheiding op je af komt. Ik kan je helpen om te bepalen wat goed gaat of wat juist nog aandacht verdient, en om te bezien wat prioriteit heeft. Graag deel ik mijn ervaring en netwerk om je te helpen bij eventueel andere hulpvragen rondom de scheiding.

Rust.  Dit is volgens mij een belangrijke factor voor het reilen en zeilen van je gezin. Rust zal van positieve invloed zijn op ieders functioneren (op werk, school, met familie of vrienden). Andersom – in geval van spanning – nemen je kinderen de spanning vaak feilloos over, met allerlei gevolgen van dien. Door duidelijke afspraken te maken over de dagelijkse zorg voor de kinderen en met een goede communicatie tussen ouders, creëer je rust. 

Mijn missie is dat kinderen en hun ouders met vertrouwen verder kunnen in hun nieuwe toekomst en dat kinderen zich zo vrij mogelijk kunnen bewegen tussen hun ouders en hun beide families.

 

Stel je eens voor dat je met meer energie, een opgeruimd hoofd en met vertrouwen je nieuwe toekomst tegemoet gaat.  Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid, geef het een kans: ik bied je een gratis en vrijblijvend eerste gesprek aan.