Training & inspiratiedagen ‘Een andere kijk op begeleiding bij scheiding’

Ook als professional heb je in je werk te maken met vaak veel en heftige emoties, negativiteit en een gevoel van machteloosheid. Iets dat onder je huid kan gaan zitten. Voor je het weet heeft het invloed op je energie en werkplezier, terwijl overeind blijven juist zo belangrijk is.

Doel van de training

Deze training is bedoeld om meer LICHT & LUCHT te brengen bij professionals die werken met ouders en kinderen die te maken hebben met een scheidingssituatie. Met als doel: overeind blijven en je toegerust weten met kennis en inzichten om jezelf steeds weer te kunnen hervatten als dat nodig is. Zo heb jij straks maximaal te geven.

En het mooie is; zelfkennis, bewustwording en bereidheid vormen het startpunt van alle positieve verandering, zoals dat voor ons allemaal geldt, niemand uitgezonderd. Dus ook voor onze cliënten die zich in een nare scheidingssituatie bevinden en voor onszelf, in ons werk dat we soms lastig vinden. De sleutel om daarin verandering aan te brengen hebben we altijd zelf in handen.

Ontstaan van de training

Deze training is ontstaan vanuit een groot geloof in persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling. Van onbewust naar bewust. Van reflex naar adequaat. Om regie te (her)pakken en zelf positieve verandering te realiseren.

Als professional kijk je naar waar jij in je dagelijkse werk energielekken kunt dichten en winst kunt behalen. Hoe kan jij voor jezelf meer werkplezier realiseren en minder gebukt gaan onder een gevoel van machteloosheid? Je leert je eigen bewustzijn te verruimen én je leert hoe je de bewustwording en bereidheid bij jouw cliënt kunt vergroten. Hoe je hem of haar inspireert en motiveert achter het stuur van diens eigen leven plaats te nemen, zodat jij minder vatbaar bent om andermans verantwoordelijkheid over te nemen. Al met al werkt de training bekrachtigend. Het stelt je beter in staat overeind te blijven en je werkplezier te behouden of te hervatten, mocht je dat langzaam aan zijn kwijtgeraakt. Het geeft je een meer positieve rol, wat tot meer voldoening in je werk leidt. Alleen als jij overeind blijft, kan je optimaal van waarde zijn voor jezelf en voor anderen.

Een andere kijk op scheiding dus

Met onderwerpen als bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke groei, regie (her)pakken, een netwerk creëren en benutten, de kracht van taal, empathie en luisteren. Met praktische tools die aanzetten tot zelfreflectie en bewuste keuzes richting positieve verandering. Nagenoeg alles is toepasbaar voor je client en voor jezelf, de vragen zijn immers universeel. Wat gaat goed, wat kan beter? Hoe zou je je willen voelen en hoe kom je daar?

In deze training komen onder meer de volgende thema’s aan bod

– Jezelf als instrument
– Nut en noodzaak van zelfzorg
– Vier fasen van bewustzijn – een uitleg
– Jezelf als onderdeel van de oplossing
– Kernwaarden
– Mildheid en de kracht van ontschuldigen
– Geweldloze communicatie
– Empathie versus oordeel
– Mindfulness als grondhouding – de uitgangspunten
 

Na deze training weet je wat jou drijft en waar (en waarom) er energie lekt. Je bent in staat om regie te pakken en keuzes te maken die goed en gezond zijn voor jou, zodat jij overeind blijft en maximaal te geven hebt. Ook ben je in staat om voorbij een schuldvraag te luisteren naar je een ander, zonder emoties over te nemen. Je weet en voelt waar jouw invloed ligt, je bent in staat dat positief aan te wenden en zet de ander aan om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen op diens eigen cirkel van invloed. Je ziet de valkuilen en weet er beter omheen te lopen of je weet jezelf te hervatten, mocht je er toch in gevallen bent. Je weet je toegerust met Tools & Taal voor deze motiverende rol, voor jezelf en voor een ander.

Tijdsinvestering

  • Contact-uren exclusief pauzes: 6
  • Zelfstudie-uren: 5 (een boek met X blz maakt onderdeel uit van de voorbereiding + reflectievragen)
  • Totaal aantal uren: 11

 

Deze scholing is interessant voor

  • Professionals werkzaam met ouders en kinderen die te maken hebben met een scheidingssituatie;
  • Coaches, mediators, advocaten
  • Cliëntondersteuners
  • Maatschappelijk werkers
  • Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp
  • Sociaal Werkers

Incompany 

Interesse voor deelname aan de training of voor bij jou op je werk? Neem vooral contact op zodat ik er meer over kan vertellen, dan kunnen we samen afstemmen of het aansluit bij wat je zoekt.