Goed werkgeverschap bij scheiding

Een scheiding kan ook uw werknemer treffen en ‘goed werkgeverschap’ stop niet op de werkvloer.

De top 3 stressoren: 

  1. scheiding
  2. verhuizen 
  3. rouw 

De stress van een scheiding is enorm. Het werkt hoe dan ook door tot op de werkvloer. Het is bekend dat langdurige stress een aanslag vormt op het concentratie-, denk- en beoordelingsvermogen, zoals de oplossingsgerichtheid en de capaciteit om te plannen. Een aanslag op het immuunsysteem in het algemeen, met mogelijke uitval tot gevolg.

Door bewust en zorgvuldig met scheiding om te gaan vergroot je de kans om een burn-out als gevolg van de scheiding te voorkomen. Naar mijn mening kan hierbij ook het Persoonlijk Ontwikkel Plan van een medewerker van grote waarde zijn om in te zetten.

Aanbod

Aanbod SCHEIDING ALS GROEIKANS is een voorbeeld van een vastomlijnd coaching traject, volledig gericht op het dagelijks blijven functioneren. De werknemer maakt zes afspraken van 1,5 á 2 uur op of nabij de werkplek. Voor stressreductie wordt gewerkt met principes uit de mindfulness.

Resultaten

Met een vastomlijnd coaching traject beschikt u en uw team weer over een stevige, minder gestreste werknemer: essentieel voor goed functioneren. Uw werknemer verkrijgt grip op emoties, slaapt en concentreert zich beter en zorgt goed voor zichzelf. Hierdoor is uw werknemer emotioneel en fysiek fit. Uw werknemer heeft betere communicatie en is mild naar collega’s en diens relaties. Kortom uw werknemer in scheiding kan ondanks diens persoonlijke situatie kwaliteit blijven bieden. De impact in tijd en kosten zijn hierdoor voor u als werkgever minimaal.

Aan alle werkgevers, arbo- en huisartsen

Graag maak ik een afspraak met u om u meer te kunnen vertellen over mijn visie rondom scheiden en de impact ervan op het werk. Dan vertel ik u graag meer over mijn aanbod en de Methodiek Positief Scheiden waarmee ik werk. Mogelijk hebt u ook vragen over mijn aanbod als scheidingscoach en de mogelijkheden? Voor meer informatie of vragen naar aanleiding hiervan sta ik u uiteraard graag te woord.