SCHEIDING ALS GROEIKANS – DÉ WORKSHOP ZONDER JE EX  

De workshop SCHEIDING ALS GROEIKANS is een uniek en praktisch ingestoken reeks van 6 individuele afspraken.

Aan de hand van een lees- en werkboek zullen we 6 weken lang (om de week) reflecteren. Hoe komt het dat je hier zo bent aanbeland? Wat laat je achter je en wat neem je mee en vooral: waar wil je heen? Hoe creëer jij een toekomst voor jezelf en jullie kinderen die je dient? We lopen aan de hand van het boek 6 thema’s langs: voelen, luisteren, wensen, accepteren, stilte en mildheid. Een boek + thuiswerkopdrachten maken onderdeel uit van de workshop. We zullen steeds over jouw inzichten in gesprek gaan. 

Zo zal jezelf steeds beter leren kennen. Dat zal je helpen bij verwerking, bij jezelf (en de ander) beter begrijpen, bewuste keuzes maken en vooral ook bij het centraal stellen en vormgeven van een toekomst die goed bij je past. Voor alle mensen die met vertrouwen en in positiviteit verder willen zal dit een heerlijke reeks zijn waarin je steeds even de rijdende trein van het leven stop zet, zodat je echt bij jezelf te rade kunt gaan. Inzichten, theorieën en ’the best of’ uit bijvoorbeeld de Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s worden hapklaar aan je aangereikt, zodat ze voor jou direct toepasbaar zijn.

Goed voor jezelf zorgen, je rouw serieus nemen en achterlaten wat je niet meer wilt, draagt er allemaal bij om uitval op de werkvloer te voorkomen, en daar hebben jijzelf en je werkgever allebei baat bij. Het ziekteverzuim van werknemers in scheiding ligt immers 2% hoger dan werknemers die niet met een scheiding te maken hebben. Vraag je werkgever om bij te dragen, veel werkgevers staan daar voor open. En het mooie is: het gaat om een individueel groeiproces, jouw groeiproces, dus deelname van de andere ouder is helemaal niet nodig om jouw positieve invloed maximaal aan te wenden.

Locatie: Leiden en/of online (in overleg in Amsterdam – Weteringschans 110) 

6 weken: van ca 1 a 1,5 uur

Het doel van dit programma?

De workshop richt zich er op dat jij weer achter het stuur van je eigen leven komt. Dat je los komt van steeds terugkerende boosheid, pijn, verdriet of zelfs haat. Hierdoor zul je weer met energie en vertrouwen verder kunnen na de scheiding. Gedurende de zes weken van de workshop komen er zes thema’s aan bod met bijbehorende oefeningen en opdrachten. Dat zorgt er voor dat je het geleerde in je dagelijks leven invoegt. Het maakt je bewuster en ontwikkelt je psychologische flexibiliteit. Je wordt je bewust(er) van jezelf: je gaat valkuilen herkennen en nieuwe inzichten verwerven. Ook leer je om je te focussen op een nieuwe toekomst, los van oud verdriet en vastgezette oude patronen.

De WORKSHOP SCHEIDING ALS GROEIKANS biedt inspiratie en motivatie om sneller en steviger uit een scheiding te komen én om weer een gezonde basis te leggen voor een nieuwe, gelukkige toekomst.

Voorgaande deelnemers zeggen dat het ze “echt anders heeft leren denken”, met een andere en vernieuwde kijk, ofwel een nieuwe Mindset, waardoor hun situatie in een ander en lichter perspectief komt te staan.

De methode

De workshop is krachtig en effectief voor meer bewustwording van jouw handelen en dat van de ander. Waarom raakt iets jou en hoe kan je daar mee omgaan? Wat zijn jouw behoeften in het gezamenlijk ouderschap en hoe communiceer je effectief zodat er minder ‘gedoe’ is en zodat je meer voor de kinderen bereikt? Het is een weg van persoonlijke ontwikkeling met scheiding als aanleiding. Het programma is samengesteld door een ervaringsdeskundige coach en daagt uit tot zelfreflectie. Je zal jezelf beter leren kennen, jouw reacties en die van de andere ouder. Deelnemers geven aan dat zij meer rust en vertrouwen hebben in de toekomst en dat deelname er voor zorgt dat er weer positieve energie vrijkomt. Iets wat je goed kunt gebruiken voor het opbouwen van je nieuwe toekomst.

Het mooie is: je kind(eren) profiteren daar direct van!

Over de trainer

Eva Fabius heeft een juridische achtergrond en ruime werkervaring als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp. Daar zag zij hoeveel stress sommige ouders ervaren en hoe de kinderen klem raakten tussen hun ouders, met allerlei gevolgen van dien voor de ontwikkeling van deze kinderen. In veel gevallen werd – gedwongen – jeugdhulp ingezet. Eva zag de grote impact op het  levensgeluk van de ouders en de kinderen. Het is voor Eva de missie geworden dat jij als ouder weer rust en écht geluk ervaart na de scheiding, zodat ook de kinderen daar een leven lang baat bij hebben.

Resultaten

EEN STEVIGE, ONTSPANNEN OUDER – essentieel voor een gezonde ontwikkeling van je kind

POSITIEVE VERANDERING – vanuit een crisissituatie opkrabbelen: een uiterst waardevol signaal naar je kinderen

MINDER STRESS  – meer grip op emoties, minder frustraties

MEER RUST, GELUK  & ENERGIE – door verwerking en persoonlijke groei 

LOS VAN NEGATIEVE EMOTIES – zoals wrok, woede of zelfs haat

BETERE COMMUNICATIE – je bereikt meer voor jullie kinderen

TIJDWINST – inzichten uit een veelheid aan theorieën, therapieën, boeken, lezingen en workshops worden jou hapklaar aangereikt en zijn direct toepasbaar

Jouw investering

Deelname is € 770,- vrijgesteld van btw voor 6 individuele coaching-sessies van 1 tot max 1,5 uur. De prijs is inclusief btw en boek, lesmaterialen en koffie/thee/lekkers. Gedurende de 6 weken ontvang je 50% korting op aanvullende klankbordcontacten indien gewenst. 

Werkgevers

Vraag je werkgever over mogelijkheden om de workshop uit bijvoorbeeld je POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) te bekostigen. Want ook werkgevers hebben er baat bij dat jij niet uitvalt. Het ziekteverzuim van werknemers in scheiding ligt 2% hoger dan werknemers die niet met een scheiding te maken hebben. Op zich niet gek, je hebt veel op je bord. 

Bel of mail mij gerust voor vragen.

Beoordelingen van deelnemers

“Iedereen een scheiding kan overkomen, maar hoe je daarna gelukkig kan worden met jezelf, je kind en je ex is een keuze. SCHEIDING ALS GROEIKANS heeft mij geleerd weer gelukkig te kunnen worden en te willen zijn!”

en

“Ik kan situaties beter zien aankomen en herken dingen voor ze ontstaan. Ik kan mezelf terugfluiten, beter relativeren, omgaan met woede en teleurstelling, en vooral: ik kan mij veel beter verplaatsen in de situatie van m’n ex”

“Het heeft mijn denken en doen ècht veranderd”

“Ik heb weer het vertrouwen terug in mijzelf en belangrijker nog: in de toekomst”.  Ik zie nu over welke kracht ik blijkbaar toch beschik en kan zelf weer verantwoordelijkheid nemen. Ik ervaar meer rust en ik denk positiever”.

“Eva vertelt prettig en heeft leuke betekenisvolle oefeningen”.

Over de sfeer: “ik was bang voor een terugval, maar voelde mij erg serieus genomen, geen enkele terugval gehad. Ik heb deze weken juist veel rust ervaren en tijd voor mijzelf gehad, en het dóen was vooral goed voor mij”

“We werden ontzettend goed verzorgd: het boek, het schrift, materialen, sheets, appjes, mailtjes, tafeltje met lekkers. Perfect. Het voelde erg vertrouwd allemaal”

“Eva is een liefdevolle en zachtaardige trainer die de onderwerpen op een begrijpelijke manier overbrengt. Deze heeft een luisterend oor en wil graag met je meedenken”

Lieve Eva, ook jij bedankt voor de bijzondere ontmoeting. Wat een prachtig mens ben jij. Met al jouw kennis, passie, warmte en bevlogenheid, is deze workshop waardevol voor iedere ouder. Ook als je niet gescheiden bent. Kinderen hebben het recht om kind te zijn of ouders nu gescheiden zijn of niet, en ouders hebben het recht om hulp te krijgen, als ze dat nodig denken te hebben. Het is niet altijd makkelijk om de juiste hulp te vinden, dat weet ik uit ervaring. Ik kan iedere ouder (met of zonder (ex-)partner) jouw workshop daarom ook van harte aanbevelen, omdat ik weet dat ze bij jou in goede handen zijn. Ik wens je al het goede toe en heel veel succes met de workshop! Veel liefs, Nancy