SCHEIDING ALS GROEIKANS | DE WORKSHOP ZÓNDER JE EX – scheiding als nieuw begin 

  • De workshop SCHEIDING ALS GROEIKANS is een uniek, compleet en zeer praktisch ingestoken programma met een andere kijk op scheiding. Er is bewust gekozen voor deelname zónder de andere ouder, een scheiding is immers ook een nieuw begin en die stap zet je zelf. Succesvolle deelname is daarmee niet afhankelijk van de inzet van de ander. De blik naar binnen tijdens de workshop leert je jezelf beter kennen en uit de valkuilen te blijven. Het is voor alle mensen die met vertrouwen en in positiviteit verder willen na de scheiding/relatiebreuk.
  • Een 6-weeks programma samengesteld aan de hand van vele inzichten, theorieën en therapieën – nu hapklaar aangereikt
  • Individuele coaching van 1,5 uur of doordeweeks in de avond in groepsverband (max 5 deelnemers)
  • Deelname: zónder de ex-partner
  • Trainer: Eva Fabius
  • Locatie: Weteringschans 110, Amsterdam

Het doel van dit programma?

De workshop richt zich er op dat jij weer achter het stuur van je eigen leven komt. Dat je los komt van steeds terugkerende boosheid, pijn, verdriet of zelfs haat. Hierdoor zul je weer met energie en vertrouwen verder kunnen na de scheiding. Gedurende de zes weken van de workshop komen er zes thema’s aan bod met bijbehorende oefeningen en opdrachten, dat er voor zorgt dat je het geleerde in je dagelijks leven invoegt. De oefeningen en opdrachten zijn onder meer afkomstig uit de Mindfulness, de Acceptance en Commitment Therapy (ACT) en de Rationeel Emotieve Therapie (RET). Deelname maakt je bewuster van jezelf, de ander, de valkuilen, hoe jij handelt in stress-situaties, in je communicatie en nog veel meer.

De methode

De workshop is krachtig en effectief voor meer bewustwording van jouw handelen en dat van de ander. Waarom raakt iets jou en hoe kan je daar mee omgaan? Wat zijn jouw behoeften in het gezamenlijk ouderschap en hoe communiceer je effectief zodat er minder ‘gedoe’ is en je meer voor de kinderen bereik? Het is een weg van persoonlijke ontwikkeling met scheiding als aanleiding. Het programma is samengesteld door een ervaringsdeskundige coach en daagt uit tot zelfreflectie. Je zal jezelf beter leren kennen, jouw reacties en die van de andere ouder. Deelnemers geven aan dat zij meer rust en vertrouwen hebben in de toekomst en dat deelname er voor zorgt dat er weer positieve energie vrijkomt. Iets wat je goed kunt gebruiken voor het opbouwen van je nieuwe toekomst.

Het mooie is: je kind(eren) profiteren daar direct van!

Over de trainer

Eva Fabius heeft een juridische achtergrond en ruime werkervaring als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp. Daar zag zij hoeveel stress sommige ouders ervaren en hoe de kinderen klem raakten tussen hun ouders, met allerlei gevolgen van dien voor de ontwikkeling van deze kinderen. In veel gevallen werd – gedwongen – jeugdhulp ingezet. Eva zag de grote impact op het  levensgeluk van de ouders en de kinderen. Het is voor Eva de missie geworden dat jij als ouder weer rust en écht geluk ervaart na de scheiding, zodat ook de kinderen daar een leven lang baat bij hebben.

Resultaten

EEN STEVIGE, ONTSPANNEN OUDER – essentieel voor een gezonde ontwikkeling van je kind

POSITIEVE VERANDERING – vanuit een crisissituatie opkrabbelen: een uiterst waardevol signaal naar je kinderen

MINDER STRESS  – meer grip op emoties, minder frustraties

MEER RUST, GELUK  & ENERGIE – door verwerking en persoonlijke groei 

LOS VAN NEGATIEVE EMOTIES – zoals wrok, woede of zelfs haat

BETERE COMMUNICATIE – je bereikt meer voor jullie kinderen

TIJDWINST – inzichten uit een veelheid aan theorieën, therapieën, boeken, lezingen en workshops worden jou hapklaar aangereikt en zijn direct toepasbaar

Beoordelingen van deelnemers

“Iedereen een scheiding kan overkomen, maar hoe je daarna gelukkig kan worden met jezelf, je kind en je ex is een keuze. SCHEIDING ALS GROEIKANS heeft mij geleerd weer gelukkig te kunnen worden en te willen zijn!”

en

“Ik kan situaties beter zien aankomen en herken dingen voor ze ontstaan. Ik kan mezelf terugfluiten, beter relativeren, omgaan met woede en teleurstelling, en vooral: ik kan mij veel beter verplaatsen in de situatie van m’n ex”

“Het heeft mijn denken en doen ècht veranderd”

L.H. (vader)

“Ik heb weer het vertrouwen terug in mijzelf en belangrijker nog: in de toekomst”.  Ik zie nu over welke kracht ik blijkbaar toch beschik en kan zelf weer verantwoordelijkheid nemen. Ik ervaar meer rust en ik denk positiever”.

M. R. (moeder)

“Eva vertelt prettig en heeft leuke betekenisvolle oefeningen”.

Over de sfeer: “ik was bang voor een terugval, maar voelde mij erg serieus genomen, geen enkele terugval gehad. Ik heb deze weken juist veel rust ervaren en tijd voor mijzelf gehad, en het dóen was vooral goed voor mij”

“We werden ontzettend goed verzorgd: het boek, het schrift, materialen, sheets, appjes, mailtjes, tafeltje met lekkers. Perfect. Het voelde erg vertrouwd allemaal”

D. (moeder)

“Eva is een liefdevolle en zachtaardige trainer die de onderwerpen op een begrijpelijke manier overbrengt. Deze heeft een luisterend oor en wil graag met je meedenken”

R.H. (vader)

Lieve Eva, ook jij bedankt voor de bijzondere ontmoeting. Wat een prachtig mens ben jij. Met al jouw kennis, passie, warmte en bevlogenheid, is deze workshop waardevol voor iedere ouder. Ook als je niet gescheiden bent. Kinderen hebben het recht om kind te zijn of ouders nu gescheiden zijn of niet, en ouders hebben het recht om hulp te krijgen, als ze dat nodig denken te hebben. Het is niet altijd makkelijk om de juiste hulp te vinden, dat weet ik uit ervaring. Ik kan iedere ouder (met of zonder (ex-)partner) jouw workshop daarom ook van harte aanbevelen, omdat ik weet dat ze bij jou in goede handen zijn. Ik wens je al het goede toe en heel veel succes met de workshop! Veel liefs, Nancy

Nancy Steutel - auteur van het boek Voorkom een vechtscheiding; de inspiratie en grondslag voor deze workshop

Jouw investering

Deelname is € 300,- (max 5 deelnemers). De prijs is inclusief btw en boek, lesmaterialen en drankjes. De workshop bestaat uit zes coachingsbijeenkomsten van ca. 1,5 uur en je krijgt 50% korting op alle klankbordcontacten gedurende de zes weken van de workshop. Bij vier aanmeldingen gaat de workshop door.

Wergevers

Ook werkgevers hebben er baat bij dat jij niet uitvalt. Het ziekteverzuim van werknemers in scheiding ligt 2% hoger dan werknemers die niet met een scheiding te maken hebben. Op zich niet gek, je hebt veel op je bord. 

De workshop of andere vorm van coaching richt zich er op dat jij dagelijks optimaal blijft functioneren en jezelf goed in acht neemt. 

Vraag je werkgever over mogelijkheden uit bijvoorbeeld je POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan).

Bel of mail mij gerust voor vragen meer informatie rondom SCHEIDING OP DE WERKVLOER