Over Eva

Eva Fabius (1974), studeerde rechten in aan de RuG te Groningen en werkte jarenlang als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp (www.akj.nl). In dat werk heeft zij veelvuldig gezien hoe een kind klem kan raken tussen de beide ouders in een scheidingssituatie. In veel gevallen werd – gedwongen – jeugdhulp ingezet. Eva heeft een groot vertrouwen dat ouders in scheiding met ‘bewustwording en bereidheid’ zelf de sleutel in handen hebben voor een gelukkige toekomst en daarmee in staat zijn om de regie te behouden. De focus ligt op kennis over de scheiding & kinderen in een scheidingssituatie, altijd gericht op stressreductie en persoonlijke groei. 

“Ik zie het als een uitdaging om ouders te motiveren en inspireren om in volle potentie hun leven te leiden na de scheiding, zónder energielek door de scheiding. 

Eva motiveert ouders, jongeren en kinderen om vanuit stress, chaos en onzekerheid te komen tot overzicht, balans, vertrouwen en daadkracht. Zodat ouders en kinderen zichzelf weer zo snel mogelijk op de rit hebben en dagelijks goed kunnen blijven functioneren op het werk of op school. 

Zorgvuldig scheiden is hard werken, maar met de juiste begeleiding hoeft het zeker niet in de weg te staan aan een gelukkige toekomst. Het voorkomt dat kinderen bedreigd raken in hun gezonde sociale en emotionele ontwikkeling. Kinderen kunnen kind blijven, daar hebben zij recht op. 

Eva Fabius woont samen met haar man en hun twee dochters met heel veel plezier in de Pijp in Amsterdam. 

“Mijn missie is dat kinderen zo onbezorgd en vrij mogelijk kunnen opgroeien, en dat alle kinderen en hun ouders met vertrouwen verder kunnen na de scheiding”. 

Wat zou het geweldig zijn als het ouders lukt om uit de kramp te komen van emoties die hen in z’n greep houdt en niet slechts in boosheid verbonden blijven met de andere ouder. Want wat heeft de scheiding je dan opgeleverd? Er was ruzie. Er is nog steeds ruzie? Ik wil er graag aan bijdragen dat vele ouders later kunnen zeggen dat ze tevreden en met een zekere mildheid terugkijken op hun leven, ook op de jaren rond en na de scheiding.

Een vader omschrijft de ondersteuning als volgt:

Begripvol, maar ook met een nuchtere toon. Eva geeft je handvatten om tot actie over te gaan en tot aanvaarding te komen en helpt je weer overzicht en rust te krijgen in deze roerige periode.

“Eva was een goede gids in bange dagen” 

 

Eva omschrijft haar werkhouding als positief, praktisch en constructief.

Positief omdat zij ouders helpt onderzoeken wat hun gezamenlijke wens is voor hun nieuwe toekomst. Hoe willen en kunnen ouders hun ouderschap na de scheiding vormgeven? En hoe kunnen zij hierbij rekening houden met de wensen van hun kind(eren)?

Praktisch omdat zij ouders en kinderen graag helpt om een stip op de horizon te plaatsen. Een stip die symbool staat voor de wenselijke situatie in de toekomst. Een ‘nieuwe toekomst’ waar iedereen zich prettig bij voelt. In  stappen en met praktische inzichten, overzicht en tips ondersteunt Eva ouders en kinderen om gezamenlijk naar dit doel toe te werken. 

Constructief omdat Eva een bemiddelende, verbindende – en ook adviserende – rol heeft. Richting ouders en andere belanghebbenden. Denk daarbij aan het juridisch speelveld,  indien gewenst. Uiteraard staat het kind steeds centraal in haar handelen. 

Name