Over Eva (1974)

Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit in Groningen (RuG) en na twee buitenlandervaringen in Mexico en Argentinië heb ik jarenlang als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp gewerkt (www.akj.nl). In dat werk heb ik veelvuldig gezien hoe een kind klem kan raken tussen de beide ouders in een scheidingssituatie. Ik zag dat er in veel gevallen al dan niet – gedwongen – jeugdhulp werd ingezet.

Ik geloof dat ouders in scheiding zélf de sleutel in handen hebben voor een gelukkige toekomst. Hiervoor zijn voor mij twee zaken essentieel: bewustwording en bereidheid. Bewustwording van je eigen krachten en valkuilen en de bereidheid om te oefenen met nieuwe gewoonten. Die combinatie maakt je in staat om de regie te behouden. De focus in mijn werk ligt altijd op stressreductie en persoonlijke groei waarbij kennis over het scheidingsproces en kinderen in scheidingssituaties essentieel is.

“Ik zie het als een uitdaging om ouders te motiveren en inspireren om in vólle potentie hun leven te leiden na de scheiding!”

In mijn werk vind ik het mooiste om ouders, jongeren en kinderen te begeleiden om vanuit stress, chaos en onzekerheid te komen tot overzicht, balans, vertrouwen en daadkracht. Zodat ouders en kinderen weer vertrouwen ervaren en dagelijks goed kunnen blijven functioneren op het werk of op school. 

Zorgvuldig scheiden is hard werken, maar met de juiste begeleiding en aanpak lukt dat, daar ben ik van overtuigd. Er ligt voor jou en de kinderen een gelukkige nieuwe toekomst in het verschiet! Wist je dat kinderen enorm profiteren van stevige en hoopvolle ouders?

Ik woon samen met mijn man en onze twee dochters met heel veel plezier in de Pijp in Amsterdam. 

Het is mijn missie om er aan bij te dragen dat iemand een goed en gezond leven voor zichzelf creëert. Ook na een  impactvolle gebeurtenis zoals een relatiebreuk. Ik geloof dat het kan, sterker nog: ik geloof dat tegenslag aanleiding kan zijn voor zelfonderzoek & persoonlijke groei.

Wat zou het geweldig zijn als het ouders lukt om uit de kramp te komen van emoties die hen in z’n greep houdt en niet slechts in boosheid verbonden blijven met de andere ouder. Want wat heeft de scheiding je dan opgeleverd? Er was ruzie. Er is nog steeds ruzie? Ik wil er graag aan bijdragen dat vele ouders later kunnen zeggen dat ze tevreden en met een zekere mildheid terugkijken op hun leven, ook op de jaren rond en na de scheiding.

Een vader omschrijft de ondersteuning als volgt:

Begripvol en met een nuchtere toon. Eva geeft je handvatten om tot actie over te gaan en tot aanvaarding te komen. Zij helpt je echt weer overzicht en rust te krijgen in deze roerige periode.

“Eva was een goede gids in bange dagen” 

 

Eva omschrijft haar werkhouding als positief, praktisch en constructief.

Positief omdat zij ouders helpt onderzoeken wat hun gezamenlijke wens is voor hun nieuwe toekomst. Hoe willen en kunnen ouders hun ouderschap na de scheiding vormgeven? En hoe kunnen zij hierbij rekening houden met de wensen van hun kind(eren)?

Praktisch omdat zij ouders en kinderen graag helpt om een stip op de horizon te plaatsen. Een stip die symbool staat voor de wenselijke situatie in de toekomst. Een ‘nieuwe toekomst’ waar iedereen zich prettig bij voelt. In  stappen en met praktische inzichten, overzicht en tips ondersteunt Eva ouders en kinderen om gezamenlijk naar dit doel toe te werken. 

Constructief omdat Eva een bemiddelende, verbindende – en ook adviserende – rol heeft. Richting ouders en andere belanghebbenden. Denk daarbij aan het juridisch speelveld,  indien gewenst. Uiteraard staat het kind steeds centraal in haar handelen.