De Methode Positief Scheiden – rustig en zorgvuldig uit elkaar

Ondanks dat een scheiding onvermijdelijk stressvol en pijnlijk is, is het zeker mogelijk om rustig, zorgvuldig en uiteindelijk gelukkig door je scheiding heen te komen. Ik werk aan de hand van de Methode Positief Scheiden die zich er op richt om op een hele praktische en toegankelijke manier je leven weer op de rit te krijgen rondom en na de scheiding. Voor alle duidelijkheid: ‘scheiden’ is niet alleen iets voor gehuwden, mijn begeleiding is ook bedoeld voor geregistreerd partners en samenwoners. Voor iedereen die na een relatie afscheid van elkaar moet nemen.

Waar heb je wél grip op?

Een scheiding brengt hoe dan ook een rouwproces met zich mee, dat kan helaas niemand voor jou wegnemen. Het is wel aan jou om te bepalen hoe je hiermee omgaat en hoe jij vervolgens terugkijkt op de scheiding.

Een (echt)scheiding is één van de meest stressvolle en impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven, ook als deze tamelijk harmonieus verloopt. In het begin ben je waarschijnlijk vooral geneigd te investeren in kennis over het zakelijke en juridische deel van de scheiding. Super belangrijk. Het scheelt namelijk veel onzekerheid. In mijn scheidingsbegeleiding help ik je graag met de noodzakelijke informatie over de emotionele, zakelijke en juridische aspecten van de scheiding. De nadruk ligt op coaching naar een duurzaam gelukkige toekomst.

Verdoven of vermijden

Als het zakelijke en juridische deel achter de rug is heb je meer tijd en energie voor emoties. Dat is geen gemakkelijk proces. Je kunt dan kiezen voor ‘verdoven of vermijden’. Dan negeer je – bewust of onbewust – allerlei emoties en gevoelens, al dan niet gepaard met gebruik van drank of slaappillen. Overmatig of juist te weinig eten of veel en hard werken ligt op de loer, net als steeds maar onder de mensen zijn door veel met anderen af te spreken waardoor je niet aan verwerking toe komt.

Nieuwe start

Er is ook een andere optie meer duurzame en zeker ook gezondere optie: raap jezelf vanaf de scheidingsmelding bij elkaar en maak een nieuwe start. Je hoeft dit niet alleen te doen, laat je hierin bijstaan, je kunt uit vele valkuilen blijven.

Waar het uiteindelijk allemaal op neer komt is hoe ga jij met deze crisissituatie om? Blijf jij hangen in boosheid, verdriet of verlamming? Je kunt dan niet optimaal functioneren. Als gescheiden ouder heb je te maken met allerlei uitdagingen: emoties van jezelf, van je ex-partner, familie en tegenslag zoals iedereen dat kan treffen. Ik geloof er in dat ieder mens in staat is om het leven in eigen hand te nemen. Om daarin eigen – autonome – keuzes te maken en dat je dus ook zelf  kunt bepalen hoe je jouw rouwproces doorloopt.

Sterk zijn in tijden van crisis

De begeleiding helpt je sterk te zijn in tijden van crisis. Kennis, maar ook simpele tips & tricks om het leven te veraangenamen. Dat is wat je nodig hebt als je het moeilijk hebt.