Methode Positief Scheiden

Ondanks dat een scheiding onvermijdelijk stressvol en pijnlijk is, is het zeker mogelijk om rustig, zorgvuldig en uiteindelijk gelukkig door je scheiding heen te komen. Ik werk aan de hand van de Methode Positief Scheiden die zich er op richt om op een hele praktische en toegankelijke manier je leven weer op de rit te krijgen rondom en na de scheiding.

Een scheiding brengt hoe dan ook een rouwproces met zich mee, dat kan helaas niemand voor jou wegnemen. Het is wel aan jou om te bepalen hoe je hiermee omgaat en hoe jij vervolgens terugkijkt op de scheidingsperiode.

Pas op de valkuilen  

Waar het uiteindelijk allemaal op neer komt is hoe ga jij met deze crisissituatie om? Hoe blijf je overeind en dagelijks functioneren? Als gescheiden ouder heb je te maken met allerlei uitdagingen: emoties van jezelf, die van je ex-partner en familie(s). Ik geloof er in dat ieder mens in staat is om het leven in eigen hand te nemen. Om daarin eigen keuzes te maken en dus ook zelf te bepalen hoe je dit rouwproces doorloopt.

De begeleiding is voor iedereen die na een relatie afscheid als partners van elkaar neemt, dus ook voor samenwoners of geregistreerd partners.

Redenen waarom je een Kindbehartiger om ondersteuning zou vragen

– Je wilt graag begrijpen wat de scheiding voor je kind betekent

– Je wilt weten wat de wensen en behoeften van je kind zijn

– Je wilt dat je kind zijn of haar hart kan luchten

– Je wilt inzicht in waarom jij en je ex-partner steeds ruzie krijgen (en hoe je dit kan voorkomen)

– Jullie willen tips en tools over hoe jullie de dagelijkse zorg voor de kinderen kunnen vormgeven

– Je geeft jouw kind een stem in de scheiding, zonder dat je kind zelf verwikkeld raakt in het (juridisch) proces

– Je wilt bijdragen aan de veerkracht van je kind voor deze ‘nieuwe toekomst’ na de scheiding