Methodiek Positief Scheiden

Ondanks dat een scheiding onvermijdelijk stressvol en pijnlijk is, is het zeker mogelijk om rustig, zorgvuldig en uiteindelijk gelukkig door je scheiding heen te komen. Ik werk aan de hand van de Methodiek Positief Scheiden die zich er op richt om op een hele praktische en toegankelijke manier je leven weer op de rit te krijgen rondom en na de scheiding.

Een scheiding brengt hoe dan ook een rouwproces met zich mee, dat kan helaas niemand voor jou wegnemen. Het is wel aan jou om te bepalen hoe je hiermee omgaat en hoe jij vervolgens terugkijkt op de scheidingsperiode.

Zakelijke en juridische deel van de scheiding

Een (echt)scheiding is één van de meest stressvolle en impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven, ook als de scheiding tamelijk harmonieus verloopt. In het begin ben je waarschijnlijk vooral geneigd te investeren in kennis over het zakelijke en juridische deel van de scheiding. Super belangrijk. Het scheelt veel onzekerheid. In mijn scheidingsbegeleiding help ik je graag met de noodzakelijke informatie over de emotionele, zakelijke en juridische aspecten van de scheiding.

Als dat deel achter de rug is heb je meer tijd en energie voor emoties, geen gemakkelijk proces. Je kunt dan kiezen voor ‘verdoven of vermijden’. Dan negeer je – bewust of onbewust – allerlei emoties en gevoelens, al dan niet gepaard met gebruik van drank of slaappillen. Overmatig of juist te weinig eten of veel en hard werken ligt op de loer, net als steeds maar onder de mensen zijn door veel met anderen af te spreken waardoor je niet aan verwerking toe komt.

Pas op de valkuilen  

Er is ook een andere optie meer duurzame en zeker ook gezondere optie: raap jezelf vanaf de scheidingsmelding bij elkaar en maak een nieuwe start. Je hoeft dit niet alleen te doen, laat je hierin bijstaan, je kunt uit vele valkuilen blijven.

Waar het uiteindelijk allemaal op neer komt is hoe ga jij met deze crisissituatie om? Blijf jij hangen in boosheid, verdriet of verlamming? Je kunt dan niet optimaal functioneren. Als gescheiden ouder heb je te maken met allerlei uitdagingen: emoties van jezelf, van je ex-partner, familie en tegenslag zoals iedereen dat kan treffen. Ik geloof er in dat ieder mens in staat is  om het leven in eigen hand te nemen. Om daarin eigen keuzes te maken en dus ook zelf te bepalen hoe je het rouwproces doorloopt.

Mijn begeleiding helpt je sterk te zijn in tijden van crisis. Met kennis, maar ook met simpele tips & tricks om er doorheen te komen. 

P.s. ‘scheiden’ is niet alleen iets voor gehuwden

Mijn begeleiding is ook bedoeld voor geregistreerd partners en samenwoners. Voor iedereen die na een relatie afscheid van elkaar moet nemen.

Redenen waarom je een Kindbehartiger om ondersteuning zou vragen

– Je wilt graag begrijpen wat de scheiding voor je kind betekent

– Je wilt weten wat de wensen en behoeften van je kind zijn

– Je wilt dat je kind zijn of haar hart kan luchten

– Je wilt inzicht in waarom jij en je ex-partner steeds ruzie krijgen (en hoe je dit kan voorkomen)

– Jullie willen tips en tools over hoe jullie de dagelijkse zorg voor de kinderen kunnen vormgeven

– Je geeft jouw kind een stem in de scheiding, zonder dat je kind zelf verwikkeld raakt in het (juridisch) proces

– Je wilt bijdragen aan de veerkracht van je kind voor deze ‘nieuwe toekomst’ na de scheiding