In een notendop

Om een scheiding positiever, meer begrijpelijk te laten verlopen is het nodig dat je volgens een plan werkt. 

Een goede start maak je bij voorkeur zo vroeg mogelijk, want de afslag die jij neemt vanaf het moment dat duidelijk is dat jullie uit elkaar gaan is cruciaal.

Je committeert je aan het proces en dat maakt gegarandeerd het verschil voor het verloop van jouw scheidingsproces en daarmee ook voor jouw toekomstige leven.

De Methode is er op gericht om in de turbulente tijd van de scheiding meer energie, vertrouwen en grip te krijgen op je dagelijks functioneren. Iets dat hard nodig is omdat er veel op je bord ligt.

De inzet van je ex-partner is fijn, maar geen voorwaarde, want jij kunt kiezen om je eígen stappen te zetten.

Als er kinderen betrokken zijn is een goede start ook voor hen van groot belang. Begin vandaag nog met de eerste stap vooruit en neem contact op, geheel vrijblijvend.

De Methode Positief Scheiden – inzicht in het proces en jezelf en vooral doen!

Een scheiding is onvermijdelijk stressvol en pijnlijk. Maar met een vastomlijnd plan, routekaart en jouw commitment is het zonder twijfel mogelijk om positieve stappen te zetten. Ik werk aan de hand van de Methode Positief Scheiden, een hele praktische en toegankelijke methode om je leven weer op de rit te krijgen rondom en na de scheiding. NB: ‘scheiden’ is niet alleen iets voor gehuwden, mijn begeleiding is net zo goed van toeppassing op geregistreerd partners en samenwoners.

Waar heb je wél grip op?

Een scheiding brengt hoe dan ook verlies en dus een rouwproces met zich mee. Dat kan helaas niemand voor je wegnemen. Als je nu kiest hoe je in de toekomst wilt terugkijken op je scheiding, voor jezelf en voor je kind(eren) dan geeft dat je een heldere meetlat in handen voor de keuzes waar je nu voor staat en komt te staan. Maar omdat een scheiding één van de meest stressvolle en impactvolle gebeurtenissen in een mensenleven is, is een beetje hulp wel zo fijn. En soms gewoon hartstikke nodig! Want in het begin ben je waarschijnlijk vooral geneigd te investeren in kennis over het zakelijke en juridische deel van de scheiding. Soms vergeet je dan de emotionele aspecten. Maar juist die emotionele aspecten kunnen een flinke wissel trekken op het verloop van je scheidingsproces. Daarom is het zo belangrijk om je gesteund en aangemoedigd te weten. Om te kunnen klankborden en op koers te blijven. Stap voor stap met een vraagbaak & cheerleader op de achtergrond.

Verdoven of vermijden

Als het zakelijke en juridische deel achter de rug is, breekt er weer een andere fase aan. Met meer tijd en energie voor emoties. Dat is geen gemakkelijk proces. Soms zo pijnlijk dat ‘verdoven of vermijden’ op de loer ligt. Jijzelf en je kind(eren) zijn dan emotioneel niet vrij. En dat kan vervelende en slepende gevolgen hebben. 

Nieuwe start

Er is ook een andere optie, een meer duurzame optie die ook nog eens veel gezonder is! Raap jezelf vanaf de scheidingsmelding bij elkaar en maak een nieuwe start of als je dat punt al voorbij bent, maar je blijf hangen in boosheid, verdriet of verlamming, maak er werk van en neem het serieus. Je kunt dan niet optimaal functioneren. Als gescheiden ouder heb je te maken met allerlei uitdagingen: emoties van jezelf, van je ex-partner, familie en daarnaast eventueel nog tegenslag zoals iedereen dat kan treffen. Ik geloof er in dat ieder mens tot meer in staat is dan hij of zij zelf soms denkt. Ik geloof dat je altijd weer een keuze hebt en dat je (al dan niet met een beetje hulp en begeleiding) een andere – positieve – weg in kunt slaan. Een weg die goed en gezond is voor jou en daarmee ook voor je kind(eren). 

De begeleiding helpt je goed voor jezelf te zorgen, jezelf beter te leren kennen en te begrijpen
Het wordt een interessant leer proces over jezelf. Je zal milder zijn naar jezelf zodat je beter in staat bent om te leren hoe je het ook anders kunt doen. Ik zal je motiveren en hopelijk inspireren om in beweging (persoonlijke groei) te blijven, stapje voor stapje. Dat geeft hoop en vertrouwen en dat is wat je nodig hebt als je het moeilijk hebt. Dat is wat ik geloof.