I Mindset – hoe blijf ik dagelijks functioneren in deze periode?

De chaos, de loskoppeling en vijf basis-afspraken met jezelf.

II Het sociale netwerk – hoe blijf ik overeind tussen alle meningen en reacties?

Je sociale netwerk is eveneens van invloed op het verloop van jouw scheiding. Niet iedereen realiseert zich dit. Hoe ga je om met reacties uit je omgeving, van je familie, vrienden en collega’s? Hoe houd jij je sterk te midden van alle meningen en reacties?

III Bewust ouderschap – hoe kom ik tot een werkbare relatie met mijn ex?

Vanwege de kinderen blijf je hoe dan ook in contact met jouw ex-partner. Hoe kom je tot een werkbare relatie met elkaar? Verstandig communiceren kun je leren, waardoor je meer bereikt wat je wenst voor de kinderen. Ook leer je hoe je kunt omgaan met je emoties tijdens gesprekken met de andere ouder en gaan we in op het thema: ‘het belang van het kind’. Wat is dat eigenlijk?

IV Jouw gezondheid – het lijkt wel roofbouw, hoe zorg ik goed voor mijzelf?

Naast het zakelijke en juridische deel van je scheiding speelt ook het emotionele proces, geen gemakkelijk proces. Je kunt kiezen voor ‘verdoven of vermijden’. Je negeert dan – bewust of onbewust – allerlei emoties en gevoelens. Tijdens de coaching krijg je inzichten in de emoties die komen kijken bij een scheiding en leer je hoe je daar constructief mee om kunt gaan. Je krijgt kennis van de valkuilen en  tips hoe die te omzeilen en je leert hoe je écht goed zorgt voor jezelf in een crisissituatie.

IV Het dagelijks leven – hoe ga ik thuis om met de reacties van onze kinderen?

Je kinderen zijn vrij te voelen en te denken wat ze zelf willen. Zij houden van jou als vader of moeder en soms zullen ze gedrag vertonen dat jij minder leuk of ronduit lastig vindt. Hoe ga je om met reacties en emoties van je kinderen?

V Werk – hoe zorg ik dat mijn scheiding hierin geen rol speelt?

In een scheiding is werken vanwege de financiën belangrijk en ook voor je regelmaat, houvast en afleiding. Je werk is een plek om even afstand te nemen van je scheiding. Je kunt je niet permitteren om er straks nog een probleem bij te hebben omdat je minder goed functioneert, of langdurig ziek bent of omdat je jezelf echt hebt overvraagd (denk aan een burnout). Samen bespreken we heel praktisch hoe je jouw werkzaamheden het beste kunt inrichten tijdens, maar vooral ook na de scheiding. Deze begeleiding verkleint de kans op – langdurig – ziekteverzuim en de kans op een burnout.