Ouders uit elkaar, heb ik dat! Lianne van Lith en Marjolijn van Dorp, van Stichting Ouders uit elkaar, hebben speciaal voor kinderen het boekje ‘Ouders uit elkaar, heb ik dat!’ geschreven. Niet alleen komen de verhalen van kinderen in het boek naar voren, daarnaast worden hulpmiddelen aangeboden voor kinderen die in de knel zijn komen te zitten door de scheiding van hun ouders.

Van alles twee De papa en mama van Sterre en Jordi wonen niet meer bij elkaar. Ze hadden teveel ruzie. Sterre en Jordi vinden hun papa en hun mama lief. 
Het verhaal is een hulpmiddel om jonge kinderen de nieuwe huiselijke situatie te kunnen begrijpen. Het helpt ouders om hun jonge kinderen in die situatie te ondersteunen.

Johnny Joker, herrie in de hut Dit boekje helpt kinderen van ongeveer 2 tot 8 jaar die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Het is tot stand gekomen met hulp van professionals, zoals kindercoaches en mediators.

Gaan jouw ouders ook scheiden? Dit boekje helpt om er over te praten en vragen te stellen. Dat lucht alvast op!

Julia heeft twee huizen Julia heeft een huis met papa en een met mama. Soms is dat jammer en soms juist leuk. De zes verhalen over Julia gaan over allerlei gebeurtenissen rondom een scheiding. Over scheiden in het algemeen, het gevoel van kinderen van gescheiden ouders dat ze of de ene of de andere ouder verdriet doen, een verhuizing van een van de ouders, een nieuwe partner en gezinsuitbreiding. V.a. 6 jaar.

Gezond Scheiden voor Kids Dit boek is geschreven voor en door kinderen. Kinderen hebben een belangrijke rol in gezond scheiden. Dit boek zit vol positiviteit en tips.

Voorkom een vechtscheiding helpt je te voorkomen dat je bij een scheiding jezelf én je kinderen kapot maakt door een vechtscheiding. Blijf niet hangen in haat, woede en wrok, maar hervind de liefde die er ooit was en gebruik die om uit elkaar te gaan. Op deze manier kunnen kinderen kind blijven en houd je een goede relatie met je ex-partner.

Je wordt weer gelukkig In dit boek laat Eveline Jurry zien dat je positief uit een scheiding kunt komen, ondanks dat scheiden bijzonder ingrijpend is voor jezelf, voor je kinderen, je familie en vrienden. 

Bewust scheiden – zo voorkom je een vechtscheiding. De auteur Saskia Smith laat deskundigen en ervaringsdeskundigen aan het woord en ze geeft je tips om een vechtscheiding te voorkomen. Een vechtscheiding kent namelijk alleen verliezers; niet in de laatste plaats de kinderen. Voor alle partijen is het beter als beide ouders samen over de toekomst beslissen en ‘on spreaking terms’ blijven.

Scheiden is een boek dat iedereen die overweegt te scheiden moet lezen. Advocaat en scheidingsmediator mr. Sarah Köller geeft in dit boek informatie over de emotionele, juridische en de praktische gevolgen van de scheiding.

Zo veel te leren Dit boek van Tea Adema wil iets toevoegen aan het opvoeden, begeleiden en coachen van kinderen bekeken vanuit het gezichtspunt van een mensenleven. Het is niet de waan van de dag die kinderen vooruithelpt, maar de blik op de toekomst. Rekening houdend met het kind als onderdeel van zijn familie, van zijn eigen levenspad en van de sociale context waarvan het deel uitmaakt. Zodat we ons ervan bewust worden hoeveel kinderen moeten leren en hoe mooi het is wanneer kinderen worden gezien als individuen die groeien naar volwassenheid.

De kleine kolibrie laat zijn hart spreken De kleine kolibrie verheugde zich op de reis die hij ieder jaar met zijn ouders maakt. Iets was er alleen anders. De sfeer tussen zijn ouders was vreemd. Toen hoorde hij dat zijn ouders uit elkaar zouden gaan. Scheiden heet dat. De kleine kolibrie raakte helemaal in de war en vloog alleen weg. Weg van alle gevoelens die hij had.  Door te praten met een andere kolibrie en met zijn ouders leerde de kleine kolibrie dat het helpt om je gedachten en gevoelens te delen en dat het niet zijn taak was om de dingen op te lossen tussen zijn ouders!

Tussen je oren is een boek over psychologie. Het gaat over jezelf, je zus, je meester – eigenlijk over iedereen. Dit fantastische boek leert je alles over wat mensen doen, wat ze denken en wat ze voelen. En vooral over hoe dat allemaal werkt in ons hoofd. Dit boek is voor iedereen die beter wil begrijpen hoe slim, mooi, gaaf, vreemd en maf mensen in elkaar zitten. Over hersens, zintuigen, geheugen, emoties, stoornissen, puberteit, geluk en nog veel meer. Als je dit boek gelezen hebt, weet je echt alles over psychologie. Nou ja, bijna alles dan. Voor kinderen vanaf 9 jaar – en dus ook voor ouders.